Volledig scherm
De auto was flink toegetakeld. © Etienne Busink

Auto knalt op boom in Gorinchem na uitwijken voor overstekende haas

UPDATETwee inzittenden van een personenauto zijn in de nacht van maandag op dinsdag tegen een boom gereden op de Dalemse Zeiving in Gorinchem. Een overstekende haas was de veroorzaker van het ongeluk.

Het ongeluk gebeurde kort na middernacht. Gealarmeerde hulpdiensten troffen langs de smalle weg, die tussen de Griendweg en de provinciale weg N830 ligt, een auto tegen een boom aan.

Rem 

,,Volgens de bestuurder stak er plotseling een haas de weg over’’, zegt een politiewoordvoerder desgevraagd. ,,Hij probeerde uit te wijken en trapte op zijn rem, waardoor de auto van de weg schoof en frontaal tegen een boom aanbotste.’’ 

De bestuurder van de wagen werd uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn passagier hoefde niet mee. In het ziekenhuis bleek na onderzoek dat de automobilist niet gewond was geraakt. 

Zijn auto raakte wel zwaar beschadigd en moest door een bergingsbedrijf worden getakeld.

Maart 

Het is dit jaar de tweede keer dat op de Dalemse Zeiving een auto tegen een boom botst. In maart ging het ook mis bij een eenzijdig ongeval. De bestuurder verloor toen eveneens de macht over het stuur waarna de auto begon te tollen. Die klapte met de zijkant tegen een boom.

Beide inzittenden werden toen overgebracht naar het ziekenhuis voor controle. Maar volgens de politie kwamen ook zij met de schrik vrij. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland