Volledig scherm
De politie zette de achtervolging in toen de Gorcumer niet wilde stoppen (foto ter illustratie). © ANP

Automobilist (23) in Gorinchem klemgereden na achtervolging

Een Gorcumer (23) is in zijn eigen woonplaats klemgereden door de politie. De automobilist sloeg op de vlucht toen politiemensen hem aanspraken. Een agent moest opzij springen om niet door zijn auto te worden geraakt.

Politiemensen kwamen de man donderdagavond op het spoor na een tip van een bewoner van de Gildenweg. ,,Die hoorde rond tien uur een harde klap. Daarop keek ze naar buiten en zag een groepje mensen staan. De Gorcumer stapte in zijn auto en reed weg’’, vertelt een politiewoordvoerder.

Kort daarop zagen politiemensen de man. ,,Hij stond op dat moment naast zijn auto. Toen ze hem aanspraken, ging hij er vandoor en ontstond er een achtervolging.’’

Onder invloed

De politiemensen wisten op de rotonde voor het stadhuis de auto van de Gorcumer klem te rijden door hun wagen tegen die van hem te zetten. ,,Bij zijn aanhouding bleek de Gorcumer onder invloed van drank of drugs. Hem wordt rijden onder invloed ten laste gelegd, evenals agressief en onveilig rijden. Zijn rijbewijs is ingevorderd’’, aldus de woordvoerder.

Het is volgens de politie niet duidelijk waardoor de klap is veroorzaakt. Mogelijk heeft de Gorcumer schade gereden aan een andere auto of heeft hij bij het wegrijden een trottoir geraakt.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland