Volledig scherm
De uitrit vanaf het Het Wiardi Beckmanplein in Oost. Automobilisten vragen zich af of ze over het witte vlak mogen. © AD - Anja Broeken

Automobilist mag markering op wegdek bij sporthal Oost gewoon negeren

Vraag aan een automobilist: Er ligt een witte markering voor u op de weg,  mag u hier overheen rijden? De nieuwe verkeerssituatie op het Wiardi Beckmanplein in Gorinchem-Oost zorgt voor verwarring.

Automobilisten die ter hoogte van sporthal Oosterbliek de parkeerplaats verlaten, vragen zich af of ze wel linksaf mogen. Sommigen twijfelen zichtbaar. Anderen geven net wat extra gas als ze linksaf gaan.

Mark den Hartog, wijkagent voor Gorinchem-Oost, krijgt hierover zelfs vragen via Twitter. ,,Ik kan me voorstellen dat het witte middenvak verwarring kan geven. Ik heb hierover navraag gedaan bij de gemeente Gorinchem. U mag hier gewoon overheen rijden als u linksaf slaat’’, meldt hij aan een vragensteller.

Het verhaal gaat onder de foto verder.

Volledig scherm
De reclamezuil lijkt het zicht op verkeer van rechts te belemmeren. © AD - Anja Broeken

Aanpassen

,,Bij de uitrit bij de sporthal mag je inderdaad gewoon linksaf slaan’’, zegt Manon Ensink, woordvoerder van de gemeente Gorinchem. ,,De verhoging in de weg moeten we nog aanpassen.’’ Wanneer dit precies gebeurt, is nog niet bekend.

Bij de toerit naar het parkeerterrein ter hoogte van supermarkt Plus staat een reclamezuil. Automobilisten die vanaf de Bachlaan het plein oprijden, kijken er tegenaan als ze op verkeer van rechts letten. Volgens Ensink staat de zuil niet in de weg. ,,Althans dat is het oordeel van onze verkeerskundige. We hebben geen signalen gekregen dat deze het zicht belemmeren. Mocht dat toch het geval zijn, wordt die reclamezuil alsnog verplaatst.’’

De wijkagent meldt via social media ook dat er dankbaar gebruik wordt gemaakt van de nietjes op het plein. ,,Speciaal om je fiets met een tweede slot vast te maken. Maak hiervan gebruik en geef fietsendieven geen kans’’, tipt Den Hartog het winkelpubliek. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

poll

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

  • Een goed idee! Zo komen er tenminste mensen op af (6%)
  • Prima, je moet toch reclame kunnen maken (13%)
  • Slecht, 35 meter is veel te hoog (10%)
  • Erg slecht plan, het leidt alleen maar af (71%)
974 stemmen