Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Automobilist, zet maar in je agenda: A27 dicht!

Automobilisten in de regio kunnen alvast een aantekening maken in hun agenda: de A27 tussen knooppunt Hooipolder en de Merwedebrug bij Gorinchem gaat de komende tijd weer dicht.

Volgende week is de eerste afsluiting: in de nacht van donderdag 24 mei op vrijdag 25 mei gaat de snelweg tussen het knooppunt Hooipolder en Hank dicht. Rijkswaterstaat laat tussen 21.00 en 5.00 uur machines aanrukken die nodig zijn voor het vervangen van het wegdek. Afrit 21 naar Hank, net achter de brug bij Keizersveer is daardoor ook dicht. 

Verkeer moet rekening houden met een langere reistijd van maximaal een half uur. 

Juni

Ruim een week later, vrijdagavond 1 juni, gaat om negen uur de snelweg opnieuw dicht, maar dan tussen knooppunt Hooipolder en de Merwedebrug. Rijkswaterstaat sluit de weg volledig af, zodat medewerkers onderhoudswerk kunnen uitvoeren aan het systeem dat het verkeer op de snelweg regelt met de informatiepanelen boven de weg. 

Dat werk moet uiterlijk zaterdagochtend  2 juni om half negen klaar zijn. Ook in dit geval moeten weggebruikers rekening houden met een langere reistijd. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Woudrichem telde slechts twéé zakkenrollers in 2016
    Video

    Woudrichem telde slechts twéé zakkenrol­lers in 2016

    Waar ben je in Nederland het veiligst? In het Brabantse Woudrichem! Geen roofovervallen. Geen straatroven en slechts twéé zakkenrollers telde deze gemeente vorig jaar. In 2016 waren er 44 auto-inbraken, in 2017 nog maar 11. Het vestingstadje Woudrichem zelf is beroemd door de SBS-serie Dokter Tinus, maar ook in de minder bekende dorpen Andel, Giessen, Rijswijk, Almkerk, Waardhuizen, Uitwijk en Uppel is het goed toeven. De gemeente is volgens de AD Misdaadmeter de veiligste van het land.

poll

Wil jij betalen om de Biesbosch te bezoeken?

  • Ja, extra geld voor onderhoud moet ergens vandaan komen (16%)
  • Nee, de natuur is van ons allemaal en moet vrij toegankelijk zijn (84%)
4620 stemmen