Volledig scherm
Het werk aan de rotonde in Herwijnen. © Politie Lingewaal

'Automobilisten negeren afzetting Lingewaal'

Meerdere automobilisten hebben de afgelopen week de wegafzetting van werkzaamheden in Herwijnen eigenhandig verplaatst, om zich alsnog langs de openliggende weg te manoeuvreren. Dat meldt verkeerswethouder Griedo Bel van Lingewaal. 

In Herwijnen wordt op de kruising Wadesteinsesteeg en de provinciale weg N830 een nieuwe rotonde aangelegd. ,,Het ging deze week niet zo lekker'', sprak hij donderdagavond. Niet alleen waren er volgens hem veel klachten over de wegafzetting en de, inmiddels opgehelderde, miscommunicatie over het feit dat inwoners geen eigen rechter moeten gaan spelen, dat deden mensen deze week toch. Niet alleen door veel harder te rijden dan is toegestaan, maar ook door de afzetting te verplaatsen. Borden en hekken staan er niet voor niets: Je kunt niet zomaar een hek aan de kant zetten en dan alsnog doorrijden.''

Het werk aan de rotonde duurt nog tot en met 7 december. Eerder deze week liet ook de politie al weten dat er inderdaad veel te hard gereden wordt. Meerdere omwonenden van de Waaldijk - waar de alternatieve route voor automobilisten loopt - klaagden over snelheidsduivels. Ook was er overlast door zware vrachtwagens die omreden via de Waaldijk. Er zal de komende tijd extra gecontroleerd worden op snelheid.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Herwijnen en omstreken? Schrijf je hier in!

poll

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

  • Een goed idee! Zo komen er tenminste mensen op af (7%)
  • Prima, je moet toch reclame kunnen maken (12%)
  • Slecht, 35 meter is veel te hoog (10%)
  • Erg slecht plan, het leidt alleen maar af (72%)
1517 stemmen