Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Basisschool in Gorinchem verbiedt traktaties

POLLBasisschool Anne Frank in Gorinchem verbiedt jarige leerlingen voortaan om de klas te trakteren op iets eetbaars. In plaats daarvan kiezen ze een leuke groepsactiviteit voor de hele klas, zo schrijft de school aan ouders.

Allergieën en intolerantie voor bepaalde voeding, onder zowel leerlingen als leerkrachten, vormen de voornaamste reden om traktaties door jarige kinderen af te schaffen. Verder signaleert het bestuur van de basisschool dat niet alle ouders geld hebben om hun kind te laten trakteren. 

‘Kinderen zonder traktaties hadden hierdoor soms een rotdag, in plaats van een feestdag.’ Verder zijn de meningen over wat een ‘gezonde traktatie’ is vaak verdeeld.

Weggegooid

‘Kinderen zelf willen meestal liever zoetigheid trakteren dan gezonde dingen, maar met een groep vol kinderen is er regelmatig een verjaardag te vieren, waardoor er ongemerkt veel zoetigheid door de kinderen opgegeten werd of mee naar huis genomen’, zo luidt de verklaring. Ook werd er regelmatig veel weggegooid, omdat kinderen niet alles lusten, mogen of willen eten.

Wie jarig is wordt nog steeds toegezongen en kleuters krijgen een muts, benadrukt de ‘Anne Frank’. ‘En meer feestelijkheden, die worden per klas verzonnen.’ Volgens het schoolbestuur heeft de leerlingenraad al leuke suggesties gedaan voor activiteiten.

Eerder deed een andere Gorcumse basisschool al een oproep aan ouders om geen snoep mee te geven in het lunchpakketje van hun kroost.

Poll

Gorcumse basisschool verbiedt traktaties om allergieën en geldgebrek. Goed idee?

  • Ja, prima plan (46%)
  • Nee, niet doen (54%)
1583 stemmen

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland