Bewoners van Het Gasthuis in Gorinchem schrijven berichten op voor hun dierbaren.
Volledig scherm
Bewoners van Het Gasthuis in Gorinchem schrijven berichten op voor hun dierbaren. © Rivas Zorggroep

Berichtjes van verpleeghuisbewoners in isolatie: ‘We hopen dat het goed blijft gaan, oma mist jullie’

Bewoners van het Gorcumse verpleeghuis Het Gasthuis hebben boodschappen opgeschreven voor hun dierbaren. Rivas Zorggroep deelt de emotionele berichten op Facebook: ‘Ik mis je heel erg’. 

Bewoners van verpleeghuizen mogen vanwege het coronavirus geen bezoek meer ontvangen. Om de eenzaamheid tegen te gaan worden creatieve oplossingen bedacht om toch contact te houden met de buitenwereld. Zo leren de ouderen beeldbellen met hun naasten. 

De bewoners van Het Gasthuis zijn deze week 'ouderwets’ in de pen geklommen om hun geliefden een boodschap over te brengen. Zo schrijft een dame aan haar kleinkinderen: ‘We hopen dat het goed blijft gaan. Oma mist jullie’. 

Rivas Zorggroep deelt meerdere berichten op Facebook. Bijvoorbeeld die van 'ome Jas’ die vertelt wat de quarantaine met hem doet, nu hij zijn neven en nichten niet kan zien. ‘Ik heb het moeilijk, omdat ik jullie mis.’ Hij voegt eraan toe: ‘En omdat er geen voetbal is’. Een ander schrijft aan haar ‘kinders’: ‘Ik mis jullie heel erg en denk veel aan jullie’. 

Rivierenland

Poll

Het veiligheidsgevoel op het parkeerterrein Buiten de Waterpoort kan worden vergroot door camera's te plaatsen

Het veiligheidsgevoel op het parkeerterrein Buiten de Waterpoort kan worden vergroot door camera's te plaatsen

  • Ja, mee eens (67%)
  • Nee, camera's zijn niet de oplossing (33%)
470 stemmen