Volledig scherm
Een deel van de visfilet. © NVWA

Beroepsvisser uit Woudrichem vist illegaal in Biesbosch

Voor de tweede keer in korte tijd heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een beroepsvisser betrapt bij illegale visserij in de Biesbosch. Dit keer gaat het om een visser uit Woudrichem.

Wanneer de inspecteurs en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) de man precies betrapten, is niet bekendgemaakt. Hij had in ieder geval twee levende meervallen aan boord. Vissen op meervallen is verboden. Daarnaast had hij tien levende snoeken en twee levende snoekbaarzen in een emmer. 

Al die vissen waren kleiner dan ze mogen zijn bij vangst. Als ze kleiner zijn dan respectievelijk 45 en 42 centimeter moeten ze terug worden gegooid, om de visstand te beschermen.

Filet

Dat had de visser uit Woudrichem niet gedaan. Daarnaast had hij ook nog vissen aan boord die al verwerkt waren tot visfilet, iets dat eveneens verboden is omdat ze dan niet meer kunnen worden opgemeten. Het betrof vijf kilo snoekbaarsfilet.

De filet is in beslag genomen, de nog levende vissen zijn door de inspecteurs direct vrijgelaten in de Biesbosch. Tegen de visser is proces-verbaal opgemaakt. Op 21 februari werd ook een visser uit Hardinxveld-Giessendam in de Biesbosch betrapt met illegale vangst.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woudrichem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland