Volledig scherm
Het Dokter Reilinghplein in Leerdam. © Gemeente Leerdam

Bewoners Leerdam krijgen info over herinrichting Dokter Reilinghplein

De gemeente Vijfheerenlanden houdt morgenavond een informatieavond voor omwonenden van het Dokter Reilinghplein in Leerdam.

Dat plein tegenover het station van Leerdam gaat volledig op de schop. De omgeving wordt voor ruim 1,5 miljoen euro opgeknapt. Het moet een bruisend stadsplein worden, waar het goed toeven is. Tegelijkertijd vormt het straks een verbinding tussen de oude stad en het station. Onlangs werd door de politiek besloten dat ook de aangesloten Meent bij de opknapbeurt wordt betrokken.

Bewoners zijn eerder betrokken bij de inrichting van het plein. Zo konden ze kiezen uit een aantal ontwerpen, waarbij massaal werd gestemd op een stedelijke variant.

Voorlopig

Dat plan is nu uitgewerkt tot een 'voorlopig ontwerp'. Op de bewonersavond krijgen inwoners de nieuwste informatie over het ontwerp, de vervolgstappen en de planning.

De gemeente stelt daarnaast de aannemer voor die de werkzaamheden gaat uitvoeren en er is gelegenheid om vragen te stellen aan uitvoerders. De informatieavond vindt plaats in het voormalige pand van de ABN Amro op het adres Meent 40/52.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Leerdam en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland