Volledig scherm
Ameide vanaf het antieke schip Terra Nova. © Stichting Waterfront Ameide en Tienhoven aan de Lek

Bewoners Lekdijk bijgepraat over plan voor horeca, strandje en ligweide bij Ameide

Bewoners van de Lekdijk in Ameide zijn bijgepraat over de plannen van de Stichting Waterfront voor de oevers van het stadje. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst op het antieke vrachtschip Terra Nova.

De Stichting Waterfront Ameide en Tienhoven aan de Lek wil de oevers verlevendigen en denkt onder meer aan een levendigere haven, horeca, een strandje met ligweide en een sportveld. Volgens de stichting kwamen zo’n zeventig bewoners luisteren naar de plannen voor de kade. ,,Dat er veel bezoekers na afloop bleven borrelen, gaf in ieder geval aan dat de horeca aan de waterkant geen slecht idee lijkt’’, grapt Roland Wetzels van de stichting.

De bijeenkomst op het schip Terra Nova was bedoeld voor direct omwonenden van het waterfront van Ameide. Op 20 januari volgt  er nog een informatieavond in Het Spant in Ameide waar alle bewoners welkom zijn. De initiatiefnemers benadrukken dat de plannen nog lang niet in beton zijn gegoten en dat iedereen wordt uitgenodigd om mee te denken. ,,Uiteindelijk is dit plan iets voor heel Ameide. Laten we het dan ook vooral met elkaar gaan doen.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Ameide en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland