Bever verandert boom in een 'kunstwerk' in de Struikwaard.
Volledig scherm
Bever verandert boom in een 'kunstwerk' in de Struikwaard. © Bart Pörtzgen

Boswachter ontdekt ‘kunstwerk van Willem B.’ in Struikwaard bij Giessen

Een bever laat zich zichtbaar gelden in de Struikwaard langs de Afgedamde Maas bij Giessen. Langs het wandelpad heeft het dier een populier aardig onder handen genomen, zo ontdekte boswachter Bart Pörtzgen van het Brabants Landschap.

,,Kunst langs het wandelpad in de Struikwaard. Kunstenaar bekend onder de naam Willem B.’’, grapt hij op Twitter, waar hij een foto van de aangevreten boom postte. ,,Er zitten vermoedelijk meerdere bevers, al weet ik dat niet zeker. Er is wel heel veel activiteit in het gebied’’, zegt Pörtzgen desgevraagd.

Blij

Hij is blij met de ijverige bever. Die maakte de Struikwaard jaren geleden al zijn leefgebied, maar vervolgens verdween het dier weer en liet het zich enkele jaren niet meer zien. ,,Nu is de bever al weer een tijd terug’’, vertelt Pörtzgen. Wandelaars spotten de populier ook, zo meldden zij naar aanleiding van het bericht van Pörtzgen. Enkelen deelden hun foto's ook via sociale media.  

De aangevreten boom is de spreekwoordelijke kers op de taart: deze week werd er bij stil gestaan dat de bever in 1988 werd uitgezet in de Brabantse Biebosch.  Van daaruit heeft het dier, dat in Nederland uitgestorven was, zich langs de grote rivieren verspreid.

Een bever in de Biesbosch.
Volledig scherm
Een bever in de Biesbosch. © Cor de Kock

Rivierenland

Poll

Het veiligheidsgevoel op het parkeerterrein Buiten de Waterpoort kan worden vergroot door camera's te plaatsen

  • Ja, mee eens (68%)
  • Nee, camera's zijn niet de oplossing (32%)
527 stemmen