Burgerhulpverleners kregen vorig jaar les in het gebruik van de AED op het kantoor van Van Ekeren in Dalem.
Volledig scherm
Burgerhulpverleners kregen vorig jaar les in het gebruik van de AED op het kantoor van Van Ekeren in Dalem. © Cor de Kock


AED Dalem dagen spoorloos, omdat goedwillende hulpverlener apparaat meenam

Werkgroep HartveiligWonen Gorinchem is na een reanimatieoproep in Dalem de enige AED die in het dorp hangt uit het oog verloren. Een burgerhulpverlener nam het apparaat vrijdagavond mee naar huis toen bleek dat de opbergkast niet meer op slot ging. ,,Wij hadden tot maandagochtend geen idee waar dat apparaat was gebleven. Zelfs al sluit de kast niet, zet die AED terug’’, zegt Alexander Noppert, voorzitter van de werkgroep.

 1. Drones houden de binnenvaart in de gaten: ‘Ontgassen is niet van deze tijd’
  PREMIUM

  Drones houden de binnen­vaart in de gaten: ‘Ontgassen is niet van deze tijd’

  Binnen nu en een paar jaar mogen tankschepen hun achtergebleven gaslading niet meer zomaar laten wegvloeien. Er komt dan namelijk een landelijk verbod op het varend ontgassen van een groot aantal stoffen, iets dat nu onder strikte voorwaarden nog wel is toegestaan. Als voorbereiding op die nieuwe wet controleert de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) nu al met drones op het varend ontgassen op de Nederlandse vaarwegen.
 2. AD De Dordtenaar en Rivierenland zoeken freelance onlineredacteuren!
  Vacature

  AD De Dordtenaar en Rivieren­land zoeken freelance onlinere­dac­teu­ren!

  De redacties van AD Rotterdams Dagblad en AD De Dordtenaar/AD Rivierenland zoeken per direct ambitieuze freelance onlineredacteuren voor het maken van haar snel groeiende website. Je werkt in principe vanuit huis en wordt aangestuurd door de leiding van de redactie. Je bent hét digitale aanspreekpunt voor de redactie en medewerkers van de twee regionale titels die in heel Zuid-Holland Zuid worden gemaakt.

Rivierenland