Volledig scherm
Brandweerlieden brengen fietsen uit de fietsenwinkel in veiligheid. © Jeroen Verbueken

Brand veroorzaakt flinke schade aan fietsenwinkel en woonhuis in Schelluinen

Een fietsenwinkel en een woonhuis aan de Kerkweg in Schelluinen hebben flinke rookschade opgelopen door een brand die donderdagochtend uitbrak in de fietsenzaak. Niemand raakte gewond.

Rond de klok van half negen brak de brand uit bij fietsenzaak Fietswereld Dekker. De bewoners van het huis boven de winkel wisten zichzelf op tijd in veiligheid te brengen, omdat zij gealarmeerd werden door de rookmelder in huis. Zij zijn door ambulancepersoneel nagekeken op rookklachten, zo meldt de brandweer.

Door de brand kwam de fietsenwinkel vol rook te staan. Door de rookontwikkeling is flinke rookschade ontstaan in de fietsenwinkel en het woonhuis. Ook is zeker dat er een winkelruit is gesneuveld. Onduidelijk is hoe groot de schade aan de tweewielers is. Brandweerlieden hebben geprobeerd om fietsen die in de zaak stonden te redden. 

De brandweer zette de Kerkstraat tijdelijk af om de brand te kunnen bestrijden. Verder adviseerde de brandweer om uit de rook te blijven, ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te zetten. 

De brandweer heeft rond de klok van half tien het sein brand meester gegeven, daarna zijn de brandweerlieden begonnen met het ventileren van de winkel. 

Het is nog onduidelijk waar de brand is uitgebroken en waardoor deze is ontstaan. De brandweer doet onderzoek naar de oorzaak. Stichting Salvage zal zorg dragen voor de afhandeling van de schade.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Schelluinen en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland