Volledig scherm
Het verwoeste pand van Bergings- en Transportbedrijf Kooijman aan de Marconiweg, de ochtend na de brand. © Ricardo Smit

Buren tijdelijk huis uit om grote brand Gorinchem

De bewoners van een pand dat vastzit aan het woensdagnacht afgebrande Bergings- en Transportbedrijf Kooijman, hebben de nacht elders doorgebracht. 

Hoewel het vuur niet oversloeg, nam de brandweer het zekere voor het onzekere. ,,De woning heeft mogelijk wat waterschade, maar is verder onbeschadigd gebleven, zo lijkt het’', laat woordvoerder Eddy van Well van de Veiligheidsregio weten.

Melder

Het vuur werd vannacht rond 1.30 uur opgemerkt door iemand die in de buurt was. ,,Of dat iemand was die bij één van de omliggende bedrijven werkte of een passant weten we niet’', aldus Van Well. De melder belde 112, de brandweer rukte groots uit met drie hoogwerkers en meerdere blusvoertuigen. De brandweerlieden wisten te voorkomen dat het vuur uitbreidde naar de naastgelegen bedrijven, waaronder een tankstation.

Over de oorzaak is ook donderdagochtend nog niets duidelijk. Er zijn in ieder geval geen redenen om uit te gaan van brandstichting. Het bedrijf zelf laat donderdagochtend weten nog niets over de gevolgen van de brand te kunnen zeggen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!