Burgemeester Reinie Melissant spuit verf in het sjabloon dat exact anderhalve meter afstand aangeeft. Henk Spoor van de gemeentelijke buitendienst kijkt of het goed gaat.
Volledig scherm
Burgemeester Reinie Melissant spuit verf in het sjabloon dat exact anderhalve meter afstand aangeeft. Henk Spoor van de gemeentelijke buitendienst kijkt of het goed gaat. © Cor de Kock

Burgemeester spuit waarschuwingsgraffiti op de Gorcumse stadswal

Burgemeester Reinie Melissant heeft met een spuitbus milieuvriendelijke verf waarschuwingen op het wandelpad op de stadswal gespoten. ,,Zo zien mensen precies hoe breed anderhalve meter nu werkelijk is.’’

De waarschuwing is bedoeld om Gorcumers er nog eens van bewust te maken dat ze afstand van elkaar moeten houden om verspreiding van coronavirus tegen te gaan. ,,Het gaat eigenlijk heel erg goed. ,,Ik ben trots op de stad. Deze graffiti is eigenlijk gewoon een extra manier om die anderhalve meter bij iedereen goed tussen de oren te krijgen’’, zegt Melissant.

De waarschuwingen worden aangebracht op plaatsen die populair zijn bij de Gorcumse bevolking, waaronder de stadswallen en Buiten de Waterpoort.

Extra ogen 

Ondertussen zijn er toch extra ogen op straat die in de gaten houden of mensen afstand bewaren. ,,Onder anderen de mensen van Gorinchem Beweegt maken momenteel extra rondes door de stad. Ze kunnen hun gewone werk niet doen, dus is dit een prima alternatief. Als zij overtredingen zien die de volksgezondheid in gevaar brengen, seinen ze de politie in’’, aldus Melissant.

Rivierenland

Poll

Het veiligheidsgevoel op het parkeerterrein Buiten de Waterpoort kan worden vergroot door camera's te plaatsen

Het veiligheidsgevoel op het parkeerterrein Buiten de Waterpoort kan worden vergroot door camera's te plaatsen

  • Ja, mee eens (67%)
  • Nee, camera's zijn niet de oplossing (33%)
470 stemmen