Volledig scherm
Burgerstem Altena wil weten wat nu wel en niet mag op recreatiepark de Veense Put in Veen. © Cor de Kock

Burgerstem Altena wil weten: ‘Hoe zit het nou met de Veense Put?’

Wat mag er nu wel en niet op recreatiepark de Veense Put in Veen? Dat wil raadslid Pauline van den Tol (Burgerstem Altena) weten van het college. Volgens haar staan er tientallen recreatiewoningen te koop op het terrein, maar is helemaal niet duidelijk welke regels er gelden. ,,En dat is belangrijke informatie voor de bewoners, maar ook voor mensen die een huis gaan kopen aan de Veense Put.’’

Het bestuur van vereniging De Veense Put schreef in maart een brief naar de gemeente Altena waarin het schreef vol verwachting uit te kijken naar de samenwerking met de gemeente en dat de samenwerking met de toenmalige gemeente Aalburg de afgelopen jaren niet altijd soepel verliep.

Ook voor de eigenaren van de recreatiewoningen is niet duidelijk wat er nu wel en niet mag: Aalburg zou aanbouw en aanpassingen van de huisjes jarenlang door de vingers gezien hebben en pas toen duidelijk werd dat een landtong op het terrein instabiel is, gedreigd hebben met dwangsommen, schrijft het bestuur.

Ook is er nog onduidelijkheid over het permanent bewonen. Een klein deel van de woningen mag permanent bewoond worden, maar het leeuwendeel niet. Toch gebeurt dat: volgens Altena betreft 85 procent van de handhavingszaken permanente bewoning.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Veen en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland

Poll

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

  • Mee eens (58%)
  • Niet mee eens (42%)
1905 stemmen