Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Buurman naar rechter om lawaai spelende kinderen bij opvang

Werkendammer Arie van Rosmalen is naar de Raad van State in Den Haag gestapt. Hij eist dat de gemeente Werkendam stappen onderneemt tegen de gastouderopvang naast hem. ‘Met mooi weer spelen ze de hele dag in de tuin. Op die dagen wil ik ook wel eens rustig in mijn tuin kunnen zitten.’ 

In de hoekwoning van zijn buren worden overdag zes kleine kinderen opgevangen van werkende ouders. Volgens de gemeente Werkendam is de opvang vergelijkbaar met een gezin met zes kinderen, maar Van Rosmalen begint er schoon genoeg van te krijgen. 

,,In een gewoon gezin groeien kinderen op, maar ik kan twintig jaar lang wonen naast een huis met kleine kinderen.’’ Tussen de achtertuinen staat alleen een schutting. Lange tijd heeft de buurman zich geërgerd aan speelgoed met harde plastic wielen waarmee over de tegels heen en weer werd gereden, maar dat is inmiddels vervangen. 

Van Rosmalen erkent dat zijn buurvrouw haar best doet de overlast zoveel mogelijk te beperken. Hij schuift de schuld aan de overlast vooral naar de gemeente Werkendam. De gemeente had wat hem betreft betere voorwaarden moeten stellen in het bestemmingsplan. Bijvoorbeeld dat de achtertuin niet mag worden gebruikt. Maar Werkendam wil daar niet aan. 

De raad doet over circa 6 weken uitspraak.