Volledig scherm
© RV

Buurt niet verbaasd over bijzondere 'verzameling' gearresteerde buurman

De arrestatie van de 42-jarige buurtgenoot, afgelopen donderdagochtend, kwam voor buurtbewoners niet als een donderslag bij heldere hemel. Maar niemand van de directe buren heeft er behoefte aan hun verhaal met anderen te delen. Want het is best wel een rare snuiter, klinkt het.

En dat bleek ook wel nadat de politie het rijtjeshuis in de Van Heldenstraat in Werkendam binnenviel. Het gonsde van de geruchten dat de man wapens in huis had, en toen agenten die ochtend aanbelden en hem sommeerden de wapens in te leveren deed hij dat, maar hij gaf niet alles. Voor de politie aanleiding om de woning te doorzoeken.

Schokkend

Wat in beslag werd genomen was schokkend: 2 alarmpistolen, 1 luchtdrukwapen, scherpe munitie, knalpatronen, een stroomstootwapen, hulzen van granaten,, illegaal vuurwerk, verschillende dierenschedels, krokodillen- en luipaardhuid, 3 afgeschoten vogels, twee praatpalen van de ANWB, onderdelen van een oud politieuniform, een gestolen paspoort, kleine hoeveelheden hennep, amfetamine en LSD.

En als klap op de vuurpijl werd in de auto van de man ook nog een dode ree gevonden. Vermoedelijk was hij ook aan het stropen geweest in de buurt van Werkendam.

Quote

Ik heb nooit last van hem gehad. Veel contact hadden we niet, maar we groeten elkaar wel vriende­lijk

Buurtbewoner

EOD

De politie kon het grootste deel van alle spullen in beslag nemen. Maar de granaathulzen was even andere koek, daarvoor moesten experts van de Explosieve OpruimingsDienst (EOD) worden opgetrommeld om die op verantwoorde wijze af te voeren.

Zwijgzaamheid is troef in de directe omgeving van het huis van de verzamelaar. ,,Een doodgewone, aardige man’’, klinkt het. ,,Ik heb nooit last van hem gehad. Veel contact hadden we niet, maar we groeten elkaar wel vriendelijk.’’

Zo op het oog ziet het er ook keurig uit bij de man, die in het politiebureau is vastgezet en wordt gehoord. Het is aan de rechter-commissaris om straks te beslissen of hij weer naar huis mag of niet.

,,Het is altijd wel iemand die met vuurwerk en zo bezig was’’, zegt een bekende van de man. ,,Maar ja, wie doet dat niet? Nee, veel last hadden we de laatste tijd niet van hem, maar dat is wel anders geweest. Hij wilde nog wel eens keiharde housemuziek draaien, daar hadden zijn buren ongetwijfeld last van. Dat kwam ook omdat hij aan de drugs zat. Daardoor kwamen er ook nogal eens luidruchtige vrienden bij hem over de vloer.’’

,,Nee’’, zegt een buurvrouw even verderop. ,,Dit verbaast mij niet. Maar wat mij betreft mag hij hier gewoon blijven wonen, als hij maar niet meer zo raar doet.’’