Volledig scherm
Vaste gasten van camping De Put in Ottoland willen een contract voor onbepaalde tijd. © ricardo smit

Campinggasten De Put willen vast contract voor staanplaatsen

Vaste gasten van De Put in Ottoland eisen een contract voor onbepaalde tijd voor de staanplaatsen van hun caravans. Gaat de nieuwe campingeigenaar daar niet op in, dan overwegen ze een gang naar de rechter.

De bezitters van de circa 120 stacaravans op de camping kregen onlangs een contractvoorstel voor één jaar van Hans Kramer, die sinds vorige maand De Put runt. De nieuwe eigenaar wil op het terrein pal aan de N214 100 tot 150 chalets voor arbeidsmigranten bouwen.

De als tegenreactie opgerichte Recreatievereniging De Put is fel tegen dat plan. De club - die stelt de belangen van het merendeel van de kampeerders te behartigen - vreest dat recreanten uiteindelijk plaats moeten maken voor arbeidsmigranten. ,,Het contractvoorstel is een zoethoudertje. Dit jaar wordt ons gegund, maar uiteindelijk moeten we allemaal weg’’, zei voorzitter Angela Bazen eerder.

Kramer belooft echter dat ‘niemand weg hoeft’. Hij stelt in te zetten op een combinatie van recreanten en arbeidsmigranten op het park. ,,Als dat menens is, ziet hij af van de jaarcontracten’’, zegt Bazen daarop. ,,Dat zou bij ons de angst wegnemen dat we zonder opgaaf van reden van de camping weggestuurd kunnen worden als ons contract niet wordt verlengd.’’

Eisen

Quote

Ik hoop van harte dat dat niet nodig is en dat we er samen uitkomen

Angela Bazen

De advocaat van de recreatievereniging heeft een brief met daarin de eis aan Kramer gestuurd. De brief verwijst ook naar de contracten die kampeerders - sommigen staan al decennia op De Put - voorheen kregen. De brief geeft aan dat ook die overeenkomsten voor één jaar zijn aangegaan, maar dat ze enkel niet zullen worden verlengd als niet aan betalingsvoorwaarden is voldaan. ,,Het was juist de bedoeling van de voormalige eigenaar dat het contract werd aangegaan voor onbepaalde tijd’’, betoogt de advocaat.

Gaat Kramer niet op de eis in, dan overweegt de recreatievereniging een gang naar de rechter, stelt voorzitter Bazen. ,,Maar ik hoop van harte dat dat niet nodig is en dat we er samen uitkomen.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Ottoland en omstreken? Schrijf je hier in!