Volledig scherm
Het aantal consultatiebureaus in Molenlanden daalt volgend jaar van acht naar twee. © Rolf Hensel

Careyn: Inwoners Molenlanden mogen ook naar consultatiebureau buiten gemeente

Ouders uit Molenlanden kunnen volgend jaar eventueel ook terecht op consultatiebureaus buiten de gemeente. Dat stelt zorgorganisatie Careyn in een brief aan inwoners.

Careyn, dat op 1 januari de jeugdgezondheidszorg in de regio overneemt van Rivas, reageert daarmee op de ontstane ophef over de consultatiebureaus in Molenlanden. Rivas werkt momenteel nog met acht bureaus in de gemeente, onder Careyn blijven enkel die in Nieuw-Lekkerland en Hoornaar open. De organisatie zoekt nog naar een derde locatie. 

,,Woon je dichtbij een aangrenzende gemeente en wil je liever daar een consultatiebureau bezoeken? Wellicht is dat mogelijk’’, schrijft Careyn daarnaast in een brief, die deze week is verspreid onder inwoners. Ouders worden daarin opgeroepen om zich te melden, indien ze van het aanbod gebruikmaken.

Onrust

De daling van het aantal consultatiebureaus van acht naar twee, zorgde de afgelopen weken voor onrust. Inwoners stelden zich zorgen te maken over de lange reistijden voor inwoners van diverse dorpen. Een petitie van ouders tegen de plannen werd bijna 250 keer ondertekend.

De gemeente Molenlanden stelt de zorgen te delen en gaat met Careyn in overleg over ‘maatwerkoplossingen’. Bij het aanbestedingstraject voor de jeugdgezondheidszorg werd de bereikbaarheid van de bureaus niet als voorwaarde gesteld voor Careyn.

Rivierenland