Volledig scherm
Het kantoor van Waterschap Rivierenland in Tiel. © Jan Bouwhuis

CDA en Water Natuurlijk halen beide vier zetels in bestuur Waterschap Rivierenland

Het CDA blijft de grootste partij van het Waterschap Rivierenland en wordt op de voet gevolgd door Water Natuurlijk. Beide partijen hebben vier zetels bemachtigd. Dat blijkt uit de voorlopige uitslag van de waterschapsverkiezingen van woensdag 20 maart 2019.

In totaal bracht 53,4 procent van de 431.591 stemgerechtigden een stem uit voor de waterschapsverkiezingen van het Waterschap Rivierenland. De meeste steun (17,49 procent) was er voor het CDA en Water Natuurlijk (16,17 procent), die beide vier van de 30 zetels hebben behaald.

De gecombineerde partijen AWP en LRR verliezen twee zetels en houden er slechts één van de drie over. De PvdA handhaaft net als de VVD de drie zetels van vier jaar geleden.

SGP, Partij voor de Dieren en 50Plus komen allen uit op twee zetels. De ChristenUnie levert één zetel in en gaat van twee naar één.

Volledig scherm
Waarnemend dijkgraaf van Waterschap Rivierenland Mathieu Gremmen toont de uitslag. © Waterschap Rivierenland

Er stonden 60 mensen uit de regio op de lijsten voor de partijen in het waterschap Rivierenland. Na de verkiezingen wordt er een algemeen bestuur gevormd. Dat vergadert vijf keer per jaar en bepaalt het beleid van het waterschap en neemt beslissingen over onder meer de begroting, de keur, peilbesluiten en de diverse waterprojecten die het waterschap uitvoert.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland