Het COA besprak eind vorig jaar met het Gorcums college zijn plan om weer asielzoekers op te vangen in het voormalig Belastingkantoor.
Volledig scherm
PREMIUM
Het COA besprak eind vorig jaar met het Gorcums college zijn plan om weer asielzoekers op te vangen in het voormalig Belastingkantoor. © Cor de Kock

COA kaartte eind 2019 plan voor opnieuw gebruiken Belastingkantoor als opvang al aan

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers heeft zowel eind vorig jaar als begin van dit jaar gesproken met de gemeente Gorinchem over het opnieuw gebruiken van het oude Belastingkantoor. Dat meldt een woordvoerder van het COA desgevraagd. Die gesprekken zijn echter nooit vastgelegd, bekent de gemeente Gorinchem bij navraag.  

  1. COA wil asielzoekers en studenten samen laten wonen, omwonenden tonen zich sceptisch
    PREMIUM

    COA wil asielzoe­kers en studenten samen laten wonen, omwonenden tonen zich sceptisch

    Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers wil driehonderd kansrijke asielzoekers onderbrengen in het voormalige Belastingkantoor in Gorinchem. ,,Maar mogelijk ook studenten’’, zegt COA-bestuursvoorzitter Milo Schoenmaker. ,,We denken erover om beide groepen samen te laten wonen, net zoals we dat eerder in Utrecht deden.’’ Omwonenden zijn uiterst sceptisch, vooral door hun ervaringen in het verleden.

Rivierenland