Volledig scherm
De klep van de Gorcumse Concordiabrug moet opnieuw worden afgesteld omdat het nieuwe asfalt op het brugdek lichter is dan de oude laag. © Cor de Kock

Concordiabrug volgende week weer in de avond dicht

De Concordiabrug in Gorinchem gaat volgende week dinsdag en woensdag tussen 22.00 en 05.00 uur weer dicht voor alle verkeer. Aannemer Hollandia Service probeert in die uren de brug weer in balans te krijgen.

De brug over het Merwedekanaal heeft in oktober een grote onderhoudsbeurt gehad. Daarbij is onder meer gewerkt aan het houten brugdek van de oversteek die in 1961 werd gebouwd. Niet in Gorinchem overigens, want de brug is daar pas in 1990 neergelegd.

Lichter

De aannemer verving niet alleen houten balken van het brugdek. Ook is de brug voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Deze is echter een stuk lichter dan de oude waardoor de klep van de brug opnieuw afgesteld moet worden. 

Voor dit uitbalanceren sloot Hollandia Service de Concordiabrug eind oktober ook al een nacht af. Het afstellen van de klep kost dus meer tijd dan vooraf gedacht.

De afsluiting van 27 op 28 november én van 28 op 29 november staat langs de invalswegen van Gorinchem aangekondigd, evenals bij de Merwedebrug.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland

Poll

Qbuzz wil reizigers laten betalen voor het meenemen van de fiets in de spits op de MerwedeLingelijn

  • Ja, goed idee (27%)
  • Nee, niet doen (73%)
2208 stemmen