Volledig scherm
PREMIUM
Cees Noorlander in zijn bootje met zijn molen op de achtergrond. Onder: ,,Er is altijd wat te doen aan de molen'', zegt Noorlander. © Cor de Kock

‘Cornelis de Vijfde’ houdt de wieken van De Oude Wetering in beweging

Traditionele beroepen, van molenaar tot beroepsvisser en van glasblazer tot mandenvlechter. In de regio zijn ze er nog volop. Wie zijn de beoefenaars? En is er anno 2019 nog wel een boterham mee te verdienen? Het AD gaat op onderzoek.

Nee, een adres hebben we niet, zegt Cees Noorlander (69) door de telefoon. ,,Bel me maar even als je op de Middenpolderweg bent, dan pik ik je op.’’ Een goed idee, want zonder zijn hulp is het steevast zoeken geblazen in het uitgestrekte weidegebied tussen Streefkerk en Nieuw-Lekkerland. Vanaf de afgesproken plek fietst hij voor de auto uit om de weg te wijzen. Aan het eind van het hobbelige landweggetje moet de auto aan de kant en gaat het verder te voet via een weiland, een maïsveld en een smalle plank over een sloot. Dan bereiken we wipmolen De Oude Wetering die sinds 1976 door Noorlander draaiende wordt gehouden.