Volledig scherm
Met zijn allen binnen aan De Stadstafel in Gorinchem, die onderdak vond bij retaurant Metropole. © AD

De Gorcumse Stadstafel staat voor het eerst binnen

De Stadstafel stond woensdagavond voor het eerst in zijn bestaan binnen, in restaurant Metropole. Door het onstuimige weer durfden initiatiefnemers Anika van der Kevie en Susan Schuddeboom het niet aan om hun honderd gasten buiten te zetten.

,,De achterliggende gedachte van De Stadstafel is in alle rust elkaar ontmoeten, samen praten én delen. Niemand heeft er iets aan als we met zijn allen constant op de buienradar zitten te kijken’’, zegt Van der Kevie. Hun gasten brachten woensdag elk hun eigen bord, bestek en glas mee, omdat het gezamenlijk diner zo duurzaam mogelijk is.

Zij en Schuddeboom hakten de knoop woensdagochtend door. ,,We hebben altijd een binnenlocatie achter de hand gehad, sinds we in 2016 voor het eerst een tafel op de Langendijk neerzetten. Maar die bleek steeds niet nodig.’’ Al waren er zeker momenten dat het dreigde te gaan regenen.

De beslissing om droog te gaan zitten, werd ook ingegeven door het feit dat Van der Kevie en Schuddeboom een gastspreker hadden uitgenodigd. Karen Kammernaat, auteur van Gewoon Goed, gaf tips die helpen bij bewust winkelen.

,,Dat doet ze erg leuk. En wij willen mensen niet alleen laten eten, maar ook laten nadenken over de keuze die ze maken’’, aldus Van der Kevie.

Leerlingen van de horeca-opleiding van het Omnia College in Gorinchem zorgden woensdagavond samen met medewerkers van restaurant Metropole voor de bediening. Het restaurant aan het Melkpad wordt gerund door cliënten van stichting Syndion die mensen met een beperking begeleid. De ondernemers van wijnlokaal La Caponnière en Olala Chocola werkten ook mee.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland