Volledig scherm
PREMIUM
Koken in een tajine is niet zo moeilijk als je denkt, laat Nora Ait Chitt zien in een kookworkshop. © Ricardo Smit

De Marokkaanse keuken is Nora met de paplepel ingegoten: ‘Ik ben het gaan waarderen’

AAN TAFELEen stukje Marokko, middenin Giessenburg. Tussen de tajines in haar winkel vertelt Nora Ait Chitt alles over de keuken van haar vader.

Toegegeven, Nora Ait Chitt (27) is eigenlijk meer fan van het opeten van gerechten, dan van de bereiding ervan. Maar voor koken met een tajine maakt ze een uitzondering. ,,Mensen vragen me soms of het moeilijk is, koken in zo’n ‘puntpot’. Maar zelfs ik kan er dus goed mee werken. En lékker dat het dan wordt.”

Rivierenland

Poll

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

  • Mee eens (57%)
  • Niet mee eens (43%)
1189 stemmen