Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

De mobiele bloedbank komt mogelijk vaker naar Gorinchem

De mobiele bloedbank van Sanquin komt mogelijk ook op donderdagen naar Gorinchem. Dat melden burgemeester en wethouders in hun reactie op vragen van raadslid Niels van Santen van de VVD-fractie.

Die trok begin augustus aan de bel toen bekend werd dat Sanquin de vaste locatie in de Arkelstad ging verlaten. De reden daarvoor was het aflopen van de huur voor het onderkomen aan de Spijksedijk.

Sanquin onderzocht daarop alternatieven en besloot uiteindelijk om voortaan een mobiele bloedbank in te zetten. Deze is voortaan op dinsdag te vinden op het parkeerterrein van Piratenland aan de Kleine Schelluinsekade.

,,Er wordt onderzocht of de mobiele bloedbank ook een paar donderdagen opgesteld kan worden’’, laten burgemeester en wethouders weten. Zij waren vooraf niet op de hoogte gesteld van het vertrek van de vaste locatie door de bloedbank.

Donoren die plasma willen doneren, kunnen niet in de mobiele bloedbank terecht. Zij moeten naar een vaste locatie in de omgeving. ,,Er is een reiskostenvergoeding beschikbaar’’, aldus burgemeester en wethouders. De reistijd naar die punten is overigens in alle gevallen ongeveer een half uur per auto.    

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland