Volledig scherm
Artist impressie van het nieuwe Glaspark. © Glaspark

Definitief groen licht voor Glaspark in Leerdam

De gemeenteraad van Leerdam heeft vanavond definitief een klap gegeven op de realisatie van een nieuw sportpark. Voor het Glaspark wordt 4,74 miljoen euro vrijgemaakt. Ook werd een krappe miljoen extra goedgekeurd, voor de bouw van de kantine.

Over de bouw van een gloednieuw sportpark waren eigenlijk alle partijen - behalve de SGP - het al eens. De gemeente was, vooruitlopend op het akkoord van de gemeenteraad, zelfs al begonnen met de aanbesteding van de bouwklus. Toch sprak burgemeester Tjerk Bruinsma gisteravond van een ‘historisch moment’ toen de gemeenteraad, op de drie SGP’ers na, instemde met het park. 

Het nieuwe sportpark wordt de thuisbasis van Hockey Club Leerdam en voetbalclub LRC. Korfbalclub Ter Leede haakte eerder af, de club is opgeheven.

Kantine

De gemeenteraad werd gevraagd om naast de 4,74 miljoen euro ook 940.000 euro vrij te maken, voor het bouwen van de kantine. Daar gingen enkele gemeenteraadsleden ‘morrend’ mee akkoord. De kantine zou eerst worden bekostigd door de verenigingen die van het sportpark gebruik gaan maken. Volgens wethouder Bart Bruggeman is het voor hen echter onmogelijk dit te realiseren, omdat banken daarvoor geen leningen meer verstrekken. De verenigingen gaan voor het gebruik van de kantine huur betalen aan de gemeente.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Leerdam en omstreken? Schrijf je hier in!

poll

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

  • Een goed idee! Zo komen er tenminste mensen op af (7%)
  • Prima, je moet toch reclame kunnen maken (12%)
  • Slecht, 35 meter is veel te hoog (10%)
  • Erg slecht plan, het leidt alleen maar af (72%)
1517 stemmen