Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Deze flitspaal was vorig jaar goed voor 8600 boetes

Meer dan 8600 automobilisten zijn vorig jaar te hard langs de flitspaal op de N484/Schaikseweg in Leerdam gescheurd. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Het gaat om 8.686 boetes in 2019, wat neerkomt op bijna 24 boetes per dag.

De flitser op de N484 is de enige vaste flitspaal in deze omgeving. In de buurt staat nog wel een flitser op de N320 in Culemborg. Daar gingen vorig jaar ruim 12.000 automobilisten te snel langs. Ook werden er zo’n 350 boetes uitgedeeld voor door rood licht rijden.

De N484 staat overigens op de nominatie om te worden gerenoveerd. De provincie Utrecht presenteerde gisteravond in Schoonrewoerd aan omwonenden enkele opties die de doorstroming en de verkeersveiligheid moeten verbeteren tussen Leerdam en Zijderveld.

Het artikel gaat verder onder het kaartje.

In heel Nederland werden in totaal 6,8 miljoen bonnen voor te hard rijden uitgeschreven. Bijna 3,5 miljoen van die boetes kwam via flitspalen. Het aantal boetes is fors gedeeld ten opzichte van een jaar eerder.

Volgens het ministerie zijn er meerdere verklaringen denkbaar voor de daling van het aantal boetes. Doordat het goed gaat met de economie is het drukker op de weg en zijn er meer files, waardoor er minder vaak te hard kan worden gereden. Maar ook de immense populariteit van de waarschuwingsapp Flitsmeister speelt mee.

Rivierenland