Volledig scherm
Loden pijpen gestolen van Hervormde Kerk Asperen © Buurtpreventieteam Asperen

Dieven stelen opnieuw loden pijpen van kerk in Asperen

Looddieven hebben het voorzien op de regenpijpen van de Hervormde Kerk in Asperen. Vorige maand werden er al meters loden pijp ontvreemd en dit weekend was het opnieuw raak. ,,Ze zijn nu waarschijnlijk met ladders aan de slag gegaan en hebben flink huisgehouden”, aldus de kerkrentmeester.

In totaal zijn er nu negen regenpijpen van het bedehuis vernield. Het begon in oktober met vier pijpen. ,,Die zijn provisorisch gerepareerd. In de tussentijd zijn ze nog een keer langs geweest en afgelopen weekend was het weer raak aan de achterkant van de kerk. En niet zo’n klein beetje ook”, aldus de kerkrentmeester.

Na de diefstal in oktober is er volgens de kerkrentmeester alles aan gedaan om zoiets in het vervolg te voorkomen. ,,De politie is ingelicht en ook buurtbewoners houden de kerk extra in de gaten, maar het is kennelijk niet tegen te houden.”

Monumentenzorg

Hij verwacht dat er voor bijna 5000 euro aan schade aan de kerk is toegebracht. ,,Die loden pijpen kosten 100 euro per strekkende meter. We gaan nu kijken of er alternatieven mogelijk zijn, want als we weer lood plaatsen, zijn ze over een jaar weer weg. Hiervoor moeten we in gesprek met Monumentenzorg.”

Buurtpreventieteam Asperen is via sociale media op zoek naar getuigen. Ze roepen mensen die in de nacht van 15 op 16 november iets verdachts hebben gezien rondom de kerk zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Asperen en omstreken? Schrijf je hier in!