Volledig scherm
Burgemeester Dirk van der Borg. © Cor de Kock

Dirk van der Borg van Molenlanden stopt als burgemeester: ‘Tijd om het stokje over te dragen’

Waarnemend burgemeester Dirk van der Borg van Molenlanden stopt volgend jaar als burgemeester. Hij solliciteert niet naar het kroonbenoemde burgmeesterschap. ,,Het is tijd om het stokje over te dragen, na bijna 14 jaar burgemeesterschap in dit prachtige gebied.’’

Van der Borg (63) maakt zijn periode als waarnemend burgemeester voor Molenlanden nog af. Dat duurt tot januari volgend jaar. Molenlanden zoekt een 'vaste’ burgemeester per volgend jaar, maar Van der Borg gaat niet solliciteren. Wat hij per volgend jaar gaat doen, weet hij nog niet. ,,Daar ga ik mij de komende tijd samen met mijn vrouw verder op oriënteren.’’

Molenlanden bestaat sinds januari dit jaar, toen Molenwaard en Giessenlanden tot één gemeente fuseerden. ,,En er is nog meer dan genoeg werk te doen het komende halfjaar, daar zet ik mij met hart en ziel voor in’’, zegt Van der Borg.

Energie

,,Het was geen gemakkelijke beslissing”, laat hij weten. ,,Zeker omdat ik een enorme verbondenheid ervaar met onze inwoners. Deze streek verveelt nooit, er is zoveel energie bij inwoners en ondernemers om met elkaar dingen op te pakken, maar vooral er voor elkaar te zijn.”

Voordat Van der Borg in januari waarnemend burgemeester werd in Molenlanden, was hij burgemeester van de toenmalige gemeenten Graafstroom (2006-2013) en Molenwaard (2013-2019).

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Molenlanden en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland