Volledig scherm
Foto ter illustratie: het ophalen of wegbrengen van pakketten nam ook in Meerkerk een vlucht. © ANP

Dit dorp in Vijfheerenlanden krijgt een ‘postkantoor’ terug

De Plus in Meerkerk wordt overspoeld met postkantoor-klanten die pakketjes komen ophalen of wegbrengen. Daarom opent de eigenaar nu pal naast de supermarkt een aparte kiosk waar mensen terecht kunnen voor al hun postzaken. 

Postkantoren sloten afgelopen jaren allemaal stuk voor stuk de deuren. In plaats daarvan kunnen mensen nu in onder meer super- en bouwmarkten terecht voor het verzenden van brieven of pakketjes. Maar in Meerkerk is er zoveel vraag naar die service, dat de eigenaar van de Plus nu een aparte post-kiosk opent, pal naast de supermarkt. 

De supermarkt op het Raadhuisplein biedt het enige PostNL-servicepunt in het dorp. ,,We zien een steeds grotere stroom van klanten bij ons postkantoor in de supermarkt. Dit geeft nogal eens problemen met de doorstroming’’, zegt eigenaar Frans Versteeg. 

Made for Meerkerk

De Plus Kiosk komt in het pand naast de supermarkt, waarin eerder de Ambachtelijke Slagerij Meerkerk zat. In de kiosk komt een service- en postbalie. Daarnaast kunnen mensen er terecht voor tijdschriften, boeken, schrijfwaren en kantoorartikelen. Ook zullen er een aantal  typisch Meerkerkse cadeau-artikelen van Made for Meerkerk worden verkocht, verklapt Versteeg. 

Door het verplaatsen van de service- en postbalie, komt er ruimte vrij in de supermarkt. Die wordt onder meer gebruikt om self scan kassa's neer te zetten.

Het 'postkantoor’ van de Plus wordt donderdag 6 februari geopend door wethouder Huib Zevenhuizen. De openingstijden van de kiosk zijn hetzelfde als van de supermarkt: van maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 20.00 uur, op vrijdag tot 21.00 uur. Meerkerk kent geen koopzondag

Rivierenland

Poll

Qbuzz wil reizigers laten betalen voor het meenemen van de fiets in de spits op de MerwedeLingelijn

  • Ja, goed idee (27%)
  • Nee, niet doen (73%)
2208 stemmen