Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Doedag om mensen te lokken naar groenvoorziening Avri

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt konden tijdens een doedag kennismaken met de groenvoorziening van de Avri. In die sector zijn veel mensen nodig, zegt afvalverwerker Avri.

De vraag komt volgens een woordvoerster doordat Avri meer taken krijgt van de gemeenten waarin ze actief is: Buren, Neder-Betuwe, West-Betuwe en Tiel. ,,Daarnaast zijn er ook mensen met pensioen gegaan, dus er is sprake van natuurlijk verloop.”

Rondje mee op de veegwagen 

Avri en Werkzaak Rivierenland werken al jaren samen om de kansen van werkzoekenden, vaak met een lichamelijke of verstandelijke beperking, op een vaste baan te vergroten. Tijdens de doedag deze maandag in Geldermalsen gingen de deelnemers onder meer aan de slag met kruien, bladeren wegblazen, heggen knippen. Ook konden ze een rondje mee op de veegwagen en was er een heftruckparcours. 

Avri heeft de afgelopen jaren ruim negentig mensen via de Werkzaak begeleid. 65 van hen zijn gedetacheerd, 28 mensen doorliepen bij Avri een leerwerktraject. Tien mensen zijn inmiddels in dienst bij Avri en 18 zijn doorgestroomd naar andere bedrijven.

Nieuw stageproject in de stadhuistuin in Tiel

Recent ging een nieuw stageproject voor scholieren van De Cambier van start, een middelbare school voor speciaal onderwijs in Tiel. Onder begeleiding van een Avri-medewerkers lopen de jongeren een half jaar lang  een keer per week stage in de stadhuistuin in Tiel.  Vijf leerlingen gaan elke maandagochtend aan de slag in de tuin, onder begeleiding van medewerkers van Avri.  

Avri en Werkzaak tekenden maandag een overeenkomst om de samenwerking te verlengen.

Rivierenland