Volledig scherm
Donald Duck viert zijn vakantie in museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam. © AD/Walt Disney

Donald Duck viert vakantie in museum De Koperen Knop

Donald Duck heeft onderdak gevonden in museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam. De stripfiguur heeft er zijn eigen expositie.

Een levensgrote Donald Duck staat samen met zijn vriendin Katrien - even- eens levensgroot - bezoekers van museum De Koperen Knop aan de Binnendams in Hardinxveld-Giessendam op te wachten. Nog ruim een maand zijn de driftige eend en zijn familie en vrienden te bekijken in de expositieruimtes van de 17de-eeuwse boerderij.

Heel wat generaties zijn opgegroeid met het kleurrijke stripfiguur. Donald Duck verscheen voor het eerst in 1934 op papier in de studio van Walt Disney. Die veranderde in de loop van de tijd wel het uiterlijk van de eend, want het dier had bij zijn allereerste verschijning bijvoorbeeld geen handen, maar vleugels.

Tekenles

In museum De Koperen Knop zijn de veranderingen die Donald doormaakten te bekijken aan de hand van illustraties en objecten. Ook zijn diverse werkstukken te zien waarin Donald en zijn vrienden een hoofdrol hebben gekregen. Deze zijn gemaakt door particulieren die reageerden op de oproep van het museum om een werkstuk te maken.

Voor kinderen zijn er de komende weken nog enkele workshops, zoals het beplakken van hout met scheursel uit oude Donald Duck-tijdschriften.

De Rotterdamse illustratrice Maaike Slingerland komt woensdag 5 september naar Hardinxveld-Giessendam. Samen met kinderen gaat ze illustraties maken van de beroemde eend. Wie wil meedoen, moet zich wel voor woensdag 15 augustus opgeven.

Donald Duck - Museum De Koperen Knop, Binnendams, Hardinxveld - dinsdag t/m vrijdag 13-17 uur, zaterdag 11-17 uur.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Hardinxveld-Giessendam en omstreken? Schrijf je hier in!