Het wordt zondag niet druk bij de Bethelkerk in Werkendam.
Volledig scherm
Het wordt zondag niet druk bij de Bethelkerk in Werkendam. © Google Streetview

Doopdienst in Werkendamse kerk afgelast

De Gereformeerde Gemeente in Werkendam heeft een doopdienst in de Bethelkerk afgelast. Deze zou zondag plaatsvinden. Er worden die dag alleen bescheiden kerkdiensten gehouden met het maximaal toegestane aantal van 30 mensen, aldus predikant H.J. Agteresch. 

Hij kwam afgelopen week nog in opspraak door een brief aan de kinderen in zijn kerk, waarin hij schreef dat zij mede schuldig waren aan de corona-pandemie. ,,Het komt door onze zonden. De Heere woont in de hemel en ziet heel veel boze dingen bij de grote mensen en bij de kinderen. Zij doen boos, praten boos en denken boos. Daarom is de Heere toornig op ons en stuurt Hij een ziekte. Waarom? De Heere wil dat jij gaat bidden. De Heere wil dat jij breekt met de verkeerde dingen. De Heere wil dat jij niet meer zoveel houdt van al je mooie spulletjes. De Heere wil dat jij niet zoveel tijd verknoeit achter de computer. De Heere vraagt jouw hele hart.’’ Nadat bijna heel het land daar over gevallen was, werd de brief van de website van kerk gehaald.

Dopen nu medisch onverantwoord

Tot kort geleden werd voor zondagochtend nog een doopdienst in de Bethelkerk aangekondigd. Dat zijn in protestantse kerken doorgaans uitgebreide diensten met veel belangstelling, waarbij meerdere kinderen gedoopt worden. Zo'n dienst door laten gaan kan echt niet, liet Agteresch zaterdagavond weten: ,,Dat zou medisch onverantwoord zijn.’’ 

Hij voegt daaraan toe dat de kerk zich zal houden aan de richtlijnen van het RIVM en overlegd heeft met de gemeente Altena. De dienst, waar normaal gesproken iedereen welkom is, heeft een besloten karakter. 

De gemeente Altena bevestigd desgevraagd dat de Gereformeerde Gemeente, net als de andere grote kerken in de gemeente, beloofd heeft zich aan de regels te houden: ,,Daar vertrouwen wij op.‘’  Ook de anderhalve meter afstand zal in acht genomen worden. ,,Als er maar 30 mensen zijn, zijn die gebouwen daarvoor groot genoeg.’’

Rivierenland

Poll

Het veiligheidsgevoel op het parkeerterrein Buiten de Waterpoort kan worden vergroot door camera's te plaatsen

Het veiligheidsgevoel op het parkeerterrein Buiten de Waterpoort kan worden vergroot door camera's te plaatsen

  • Ja, mee eens (67%)
  • Nee, camera's zijn niet de oplossing (33%)
480 stemmen