Weidevogels hebben het zwaar vanwege drie droge jaren. Eieren en jongen verdrogen, de aarde scheurt
Volledig scherm
PREMIUM
Weidevogels hebben het zwaar vanwege drie droge jaren. Eieren en jongen verdrogen, de aarde scheurt © Brabants Landschap

Droogte is ware killer onder weidevogels: dramatisch broedseizoen

Er voltrekt zich een waar drama onder de weidevogels in Brabant. De langdurige droogte leidt tot heel veel dode kuikens onder de kieviten.

 1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.
 2. Onduidelijk wat CDA van radartoren vindt, omdat Kamerlid thuisbleef om bedreiging door boeren
  PREMIUM
  herwijnen

  Onduide­lijk wat CDA van radartoren vindt, omdat Kamerlid thuisbleef om bedreiging door boeren

  Het blijft vooralsnog onduidelijk of er in de Tweede Kamer een meerderheid is vóór een militair radarstation in Herwijnen. Eerder deze week was er een debat, maar het CDA was afwezig. Kamerlid Derk Boswijk moest vanwege bedreigingen verstek laten gaan. ,,Maar het standpunt van die partij is juist cruciaal”, reageert Edwin Rijkse van stichting Niet nog een radar in Herwijnen.

Rivierenland