Johan en Marina Boonekamp richten eind 2018 stichting MUS op. Het doel: ervoor zorgen dat hun zoon Thijs en andere jongeren zelfstandig kunnen wonen.
Volledig scherm
Johan en Marina Boonekamp richten eind 2018 stichting MUS op. Het doel: ervoor zorgen dat hun zoon Thijs en andere jongeren zelfstandig kunnen wonen. © Cor de Kock

Droom Leerdamse ouders werkelijkheid: jongeren met beperking kunnen zelfstandig wonen

Achttien jongvolwassenen met een beperking of een ondersteuningsvraag openen eind 2022 de voordeur van hun eigen appartement in Leerdam. Ouders, verenigd in Stichting MUS, hebben een ontwikkelaar gevonden die woningen voor hun kinderen gaat bouwen waar zij zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen zonder dat anderen voor hen bepalen wat te doen.  

 1. Nederland is vooral een land van middelgroot - en juist dáár worden verkiezingen beslist
  PREMIUM
  Middenland

  Nederland is vooral een land van middel­groot - en juist dáár worden verkiezin­gen beslist

  In een serie verhalen in aanloop naar de verkiezingen kijkt Josse de Voogd als geograaf naar de Randstad. Dat is niet één gebied, wat vaak wordt beweerd. Het is een enorm gebied met grote verschillen. We kijken vaak naar de twee uitersten: de grote stad en het platteland. Maar Nederland is vooral een land van middelgroot - en juist dáár worden verkiezingen beslist. Vandaag in deel 4: ‘Gemiddeld’ Nederland, waar is dat dan?
 2. Gevaarlijke overweg Giessenzoom wordt eindelijk aangepakt door ProRail
  PREMIUM

  Gevaarlij­ke overweg Giessen­zoom wordt eindelijk aangepakt door ProRail

  ProRail pakt eindelijk de gevaarlijke overweg bij de Giessenzoom in Hardinxveld-Giessendam aan. De laatste jaren ontkwamen meerdere vrachtwagenchauffeurs bij het oversteken van de spoorwegovergang maar net aan een aanrijding met een trein van de MerwedeLingelijn. Als ze de Parallelweg willen opdraaien, moeten ze ander verkeer voorrang geven en blokkeren ondertussen met hun opleggers het spoor. Met het plaatsen van een op maat gemaakt slim verkeersregelsysteem maakt ProRail hieraan een einde.
 1. Meisje (2) gered door heldhaftige bezorger in Vietnam
  Play

  Meisje (2) gered door heldhafti­ge bezorger in Vietnam

 2. Directeur Pfizer: '500.000 doses vaccin per week mogelijk vanaf april'
  Play

  Directeur Pfizer: '500.000 doses vaccin per week mogelijk vanaf april'

Rivierenland