Volledig scherm
PREMIUM
Jody van Ooijen: ,,Ja, ik zou hier eigenlijk wel trots op moeten zijn, hè?'' © COR DE KOCK

Drummer volledig in dienst van de muziek

Eigen KweekHij is de drummer in drie bands, heeft met een ervan net een contract van Sony Music Entertainment binnengesleept en heeft ook nog zijn eigen popschool in Leerdam.

Noem het druk, maar Jody van Ooijen (36) doet precies wat hij leuk vindt. Nuchter is hij wel. Zittend achter de drums in zijn pand in Leerdam, met kleurig interieur dat vol staat en meerdere ruimtes waar zijn leerlingen onder meer kunnen drummen, pianospelen, zingen en gitaarspelen (en zo veel meer) antwoordt hij bescheiden: ,,Ja, ik zou hier eigenlijk wel trots op moeten zijn hè?'' Dat is hij natuurlijk ook wel.

  1. OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoeder’ Linda H. voor dood dochter

    OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoe­der’ Linda H. voor dood dochter

    Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de vrijspraak van een voormalig stel uit Zwaag voor moord op hun dochter Joëlle Tromp in 2012. De 29-jarige vrouw uit Uitgeest heeft destijds geen zelfmoord gepleegd, denkt het OM, maar ze is opzettelijk om het leven gebracht door haar moeder Linda H. (60) en stiefvader Leo den H. (64). De rechtbank sprak de twee - die zelf ontkenden - vorige week echter vrij wegens gebrek aan bewijs.