Volledig scherm
Uitreiking van de ondernemersprijs tijdens Game On 2017. Foto ter illustratie. © AD

Duizenden scholieren komen deze week naar techniekbeurs Game On

Techniekbeurs Game On vindt navolging elders in het land. Gorinchem beleeft volgende week zijn zevende editie. Met het nieuwe Water- & Groenplein. 

Vierduizend leerlingen van 77 scholen bezoeken op dinsdag 4 en woensdag 5 juni de zevende editie van Game On, de techniekmanifestatie in de Evenementenhal Gorinchem.

De naam is inmiddels een heus merk geworden. Game On wordt ook georganiseerd in Dordrecht en Breda. Via FME, ondernemersorganisatie voor de technologische industrie, was Game On bovendien gevraagd om qua timing aan te haken bij de Dutch Technology Week op de TU Eindhoven.

,,Maar dat was eind mei. Dat was voor ons te lastig’’, vertelt Ton den Breejen, directeur van het organiserende School & Bedrijf. ,,Docenten, onze vrijwilligers, zijn dan te druk met de correcties van de examens.’’

Quote

In 2025 zijn er 1400 vacatures in de maakindu­strie in onze regio

Ton den Breejen

Relevantie

Het betekent dat Game On in vijftien jaar tijd niet aan relevantie verloren heeft. De vraag naar technisch geschoold personeel blijft de komende jaren groot, zo blijkt uit de cijfers. ,,In 2025 zijn er 1400 vacatures in de (maritieme) maakindustrie in onze regio, volgens de prognoses van het UWV’’, heeft Den Breejen zijn cijfers paraat. ,,De pleinen op Game On zijn op die prognoses gebaseerd. Daarom hebben we voor het eerst een Water & Groen-plein, want ook in de water- en deltatechnologie komen er honderden vacatures aan.’’

Andere vertegenwoordigde branches zijn onder andere de bouw, ict, transport en de techniek in de zorg. Acht pleinen in totaal, ingericht door 51 bedrijven. De vierduizend bezoekers, uit groepen 7 en 8 van de basisschool en het eerste jaar van het voortgezet onderwijs, bezoeken elk vier pleinen. Zo hebben ze de tijd om daadwerkelijk iets te doen, in plaats van te gehaast alle acht pleinen over te moeten jagen.

,,Op dinsdag 4 juni is Game On ook ’s avonds geopend, van zes tot acht uur. Dan kunnen leerlingen die dat willen ook die andere vier pleinen bezoeken en zijn ook ouders en andere belangstellenden welkom’’, nodigt Den Breejen uit.

Er komen duizend scholieren meer dan twee jaar geleden naar Game On. ,,Ook de scholen uit Woudrichem, Sleeuwijk en Werkendam doen dit keer mee. Zij horen tenslotte ook bij het industriële lint langs de rivier en hebben veel raakvlakken met Gorinchem en de Drechtsteden.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! Voor nieuws uit Gorinchem en omstreken, schrijf je hier in.

Rivierenland