Roy over de komst van een hbo naar Gorinchem.
Volledig scherm
PREMIUM
Roy over de komst van een hbo naar Gorinchem. © EPA & Richard van Hoek

Een bestuurder onwaardig, een duveltje uit een...

COLUMNDit is verdorie mijn vierde column op rij waarin ik het gedrag van een wethouder aan de kaak stel. Wat is er gaande in de bestuurskamer van het stadhuis? Twee columns geleden had ik het over recidive: terugkerend gedrag van non transparantie en slecht informeren. De eerste jaren van dit college viel het nog mee. Maar nu lijkt het erop of er stiekem een fluisteraar in dienst is genomen die deze strategie bepaalt. 

 1. Raadsleden: ‘We gaan zelf wel uitzoeken of de steun voor Gorcumse hbo-opleiding ontbreekt’

  Raadsleden: ‘We gaan zelf wel uitzoeken of de steun voor Gorcumse hbo-opleiding ontbreekt’

  Kan de Stichting Hoger Onderwijs Gorinchem inderdaad niet langer rekenen op steun vanuit ondernemers en onderwijs in de regio? Volgens wethouder Ro van Doesburg trekt onder meer HBO Drechtsteden zijn handen af van het Gorcums initiatief voor het Professional College voor Technologische en Maatschappelijke Transitie. ,,We hebben tot nu toe heel wat anders gehoord, dus gaan we dit als raad zelf controleren’’, zegt D66-raadslid Ilhan Tekir.
 2. Groenewegen feliciteert Jakobsen na eerste zege sinds horrorcrash: ‘Respect dat je er weer staat’
  Video

  Groenewe­gen felici­teert Jakobsen na eerste zege sinds horror­crash: ‘Respect dat je er weer staat’

  Fabio Jakobsen heeft de tweede etappe in de Ronde van Wallonië gewonnen. De 24-jarige wielrenner uit Heukelum was de snelste in de sprint in Zolder. Het is zijn eerste zege sinds zware valpartij in de Ronde van Polen op 5 augustus vorig jaar. ,,Dit is het einde van mijn revalidatie. Ik ben terug", zei de geëmotioneerde Jakobsen op het podium na zijn eerste zege in bijna twee jaar. ,,Ik kijk ernaar uit om nog meer etappes te winnen.”

Rivierenland