Volledig scherm
Deelnemers tijdens het NK Scootmobiel op het Circuit van Zandvoort. Foto ter illustratie. © ANP

Eigen bijdrage voor scootmobiel omlaag in Molenlanden

Inwoners van de nieuwe gemeente Molenlanden betalen met ingang van het nieuwe jaar minder aan eigen bijdrage voor een scootmobiel of aangepaste fiets.

Elke vier weken krijgt iedereen die via de WMO-regeling van de gemeente een hulpmiddel zoals een scootmobiel of aangepaste fiets heeft aangevraagd, een factuur voor de eigen bijdrage.

Quote

De 35 euro in Giessenlan­den voor een scootmo­biel of aangepaste fiets wordt wel 17,50 euro, maar de 7,50 euro in Molenwaard voor een scootmo­biel wordt niet verhoogd

Colleges Molenwaard en Giessenlanden

Molenwaard en Giessenlanden - de gemeenten die op 1 januari fuseren tot Molenlanden - hanteren op dit moment verschillende tarieven. In Giessenlanden betalen inwoners maximaal 35 euro voor zowel een scootmobiel als aangepaste fiets. In Molenwaard geldt alleen een eigen bijdrage voor scootmobielen, van 7,50 euro per vier weken.

De nieuwe gemeente Molenlanden trekt die verschillen niet onmiddellijk gelijk, zo blijkt uit documenten. Op termijn gebeurt dat wel, omdat er met ingang van volgend jaar een landelijke richtlijn geldt van maximaal 17,50 euro eigen bijdrage per maand. ,,Dat is met name voor Molenwaardse cliënten met een scootmobiel of aangepaste fiets een verslechtering’’, stellen de colleges van burgemeester en wethouders van Molenwaard en Giessenlanden, die voor 2019 om die reden een ‘overgangsregeling’ in het leven roepen. Wettelijk is dat mogelijk, al moeten de gemeenteraden nog wel akkoord gaan met het voorstel. ,,De 35 euro in Giessenlanden voor een scootmobiel of aangepaste fiets wordt wel 17,50 euro, maar de 7,50 euro in Molenwaard voor een scootmobiel wordt niet verhoogd’’, schrijven de beide colleges.

Geen eigen bijdrage

In Molenwaard betalen sommige cliënten met een scootmobiel op dit moment helemaal geen eigen bijdrage. Dat komt omdat zij in het verleden een scootmobiel hebben aangevraagd onder andere voorwaarden, en deze tot op heden niet hebben hoeven vervangen. Ook in 2019 blijft hun eigen bijdrage per vier weken 0 euro, verzekeren de colleges.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Molenlanden en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland

Poll

Gorcumse basisschool verbiedt traktaties om allergieën en geldgebrek. Goed idee?

  • Ja, prima plan (46%)
  • Nee, niet doen (54%)
1583 stemmen