Volledig scherm
Goof Vogelaar van initiatiefgroep Binnenstebuiten sjouwt de emmers. Links wethouder Jan de Groot. © rv

Emmers vol weerstand tegen bouwplan villa's in polder De Hoeken

In twee emmers aan een juk heeft initiatiefgroep Binnenstebuiten 1.167 handtekeningen aangeboden aan wethouder Jan de Groot van Giessenlanden. Vanuit de dorpen Hoornaar, Hoogblokland en Noordeloos is er massaal protest tegen het plan om twaalf villa's te bouwen in polder De Hoeken.

Concreet is dat particuliere plan nog niet en het college van b en w moet nog een principebesluit nemen of het woningbouw in de polder tussen de Oudendijk, de Hoge Giessen, de Minkeloos en het Binnenstebuitenpad wil toestaan.

Emmers

Joop Hartog legde tijdens de overhandiging van de handtekeningen uit dat het juk symbool staat voor de last die de verantwoordelijk politicus moet dragen. ,,Een gebied dat ruimte, rust en stilte uitstraalt gaan beschermen door er huizen middenin te bouwen, dat is toch niet uit te leggen?'', gaf Hartog De Groot mee.

Het plan krijgt volgens Binnenstebuiten onterecht het etiket 'natuurbescherming' opgeplakt en is alleen maar bedoeld om het project met subsidies te kunnen realiseren. Dat de handtekeningen in twee emmers werd aangeboden, had volgens Hartog ook een betekenis. In de ene emmer zaten 1.034 tegenstemmen van dorpsbewoners, in de andere 133 van mensen die niet in de buurt wonen, maar wel een band met het gebied hebben.

Het college wil voordat het een besluit neemt eerst de gemeenteraad consulteren. Dat gebeurt in juni.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Woudrichem telde slechts twéé zakkenrollers in 2016
    Video

    Woudrichem telde slechts twéé zakkenrol­lers in 2016

    Waar ben je in Nederland het veiligst? In het Brabantse Woudrichem! Geen roofovervallen. Geen straatroven en slechts twéé zakkenrollers telde deze gemeente vorig jaar. In 2016 waren er 44 auto-inbraken, in 2017 nog maar 11. Het vestingstadje Woudrichem zelf is beroemd door de SBS-serie Dokter Tinus, maar ook in de minder bekende dorpen Andel, Giessen, Rijswijk, Almkerk, Waardhuizen, Uitwijk en Uppel is het goed toeven. De gemeente is volgens de AD Misdaadmeter de veiligste van het land.

poll

Wil jij betalen om de Biesbosch te bezoeken?

  • Ja, extra geld voor onderhoud moet ergens vandaan komen (16%)
  • Nee, de natuur is van ons allemaal en moet vrij toegankelijk zijn (84%)
4620 stemmen