Volledig scherm
Foto ter illustratie.

Estafetteroeitocht als warmlopertje voor de Altena Regatta

Watersportvereniging Woudrichem houdt zaterdag 14 december een estafetteroeitocht rond Altena. Inwoners worden uitgenodigd een gedeelte mee te varen of te roeien. Gedurende de tocht komt de vloot langs verschillende af- en opstapplaatsen.

Sinds een paar jaar bestaat het idee voor een Altena Regatta, een jaarlijkse roeiwedstrijd tussen 21 teams uit de evenzoveel kernen van de gemeente, die op 1 januari ontstond. De afgelopen tijd hebben bouwers uit een aantal dorpen al de handen ineengeslagen om gezamenlijk een St. Ayles Skiff te bouwen. Ook leerlingen van het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg bouwden er een.

Warmlopertje

Om de rest van de inwoners warm te laten lopen voor de regatta wordt de estafettetocht gehouden. De watersportvereniging, gemeente en de Rabobank organiseren het evenement. De vloot vertrekt om 8.00 uur vanaf de watersportvereniging. De verwachting is rond 17.30 uur terug te zijn. Wie wil meevaren kan zich opgeven bij Kees van Vugt van Stichting Altena Regatta via info@hetdijkje.nl.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Altena en omstreken? Schrijf je hier in! 

Rivierenland