Volledig scherm
Oud-wethouder Klink, hier op archiefbeeld. © Cor de Kock

Ex-wethouder Klink aanwezig bij ontuchtzaak: 'wel zo netjes'

Ex-wethouder in Gorinchem Eeuwit Klink (33) uit Bleskensgraaf staat vanochtend wegens ontucht met een 16-jarig meisje voor de rechter in Rotterdam. Hij is aanwezig op de rechtbank, al wordt de zaak niet inhoudelijk behandeld. ,,Ik vind dat wel zo netjes.''

Klink zei overigens verder niets. ,,Ik laat het bij mijn eerdere verklaring.'' Daarin betuigt hij spijt 'aan de jongedame die hiervan aangifte heeft gedaan.''

Hem is ten laste gelegd dat hij in 2015, toen hij nog fractievoorzitter was van het CDA in Gorinchem, seksuele handelingen heeft verricht met het meisje. Hij zou daarbij misbruik hebben gemaakt van het grote leeftijdsverschil en van zijn politieke functie.

Opgestapt
De feiten zouden hebben plaatsgevonden in de periode van 1 april tot 1 juni 2015. In augustus van dat jaar werd hij wethouder. In mei van dit jaar stapte hij onverwacht op, met de mededeling dat dit met privéomstandigheden te maken had.

Bij de rechtbank gaat het om een regiezitting waarbij bijvoorbeeld wordt besproken of nog nader onderzoek nodig is of nog getuigen gehoord moeten worden. De inhoudelijk behandeling volgt later.
Tegenover deze krant liet Klink dinsdag weten spijt te hebben van zijn contact met het meisje.

Rivierenland

Poll

Qbuzz wil reizigers laten betalen voor het meenemen van de fiets in de spits op de MerwedeLingelijn

  • Ja, goed idee (27%)
  • Nee, niet doen (73%)
2208 stemmen