Vanaf het Eind mogen vrachtwagens en bussen ook niet meer de Tolsteeg in. Autoverkeer mag vanaf de Molenstraat niet naar boven komen rijden.
Volledig scherm
Vanaf het Eind mogen vrachtwagens en bussen ook niet meer de Tolsteeg in. Autoverkeer mag vanaf de Molenstraat niet naar boven komen rijden. © AD

Extra borden in Gorcumse binnenstad op route naar deels afgesloten Tolsteeg

De gemeente Gorinchem gaat automobilisten met extra borden op meerdere plekken in de binnenstad al wijzen op de definitieve afsluiting van de Tolsteeg. Autoverkeer kan sinds deze week niet langer via de Molenstraat naar Buiten de Waterpoort.

Maar de afsluiting die sinds woensdag van kracht is, wordt massaal genegeerd. Automobilisten rijden gewoon door. ,,Wij denken dat het vooral ook wennen is. Mensen rijden veel op automatische piloot, wat wil zeggen dat ze als ze ergens vaak rijden de bebording niet zien’’, zegt gemeentewoordvoerder Ilse Pol.

,,We plaatsen extra bebording op andere plekken in de stad. Daarmee vangen we weggebruikers als het ware op en wijzen hen op de gewijzigde situatie’’, legt Pol uit. ,,Dus ‘per ongeluk’ tegen de richting inrijden op de Tolsteeg kan dan niet meer.’’

Vrachtwagenchauffeurs

Bus- en vrachtwagenchauffeurs die vanaf het Eind richting de Tolsteeg komen, moeten op Buiten de Waterpoort keren. Voor dit type voertuigen geldt dat deze helemaal niet meer over de Tolsteeg mogen rijden.

Navigatiesystemen wijzen bestuurders nog steeds routes via de Molenstraat en de Tolsteeg. Naar verwachting is dat probleem in de loop van volgende week verholpen. Tenzij gebruikers met oudere systemen rondrijden.  

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland