Het voetveer De Overkant bestaat 25 jaar.
Volledig scherm
Het voetveer De Overkant bestaat 25 jaar. © Karin Verhoef

Feestje voor voetveer: al 25 jaar heen-en-weer tussen Ameide en Lopik

Feest in Ameide: de veerverbinding tussen het stadje en Lopik bestaat 25 jaar. In 1995 ontstond de verbinding van beide zijden van de rivier de Lek dankzij ‘vele donateurs, sponsors, overheidsinstanties en gedreven vrijwilligers’, laat het bestuur weten.

Het veer wil de mijlpaal markeren met een feestje en daarbij gelijk aandacht vragen ‘voor de inspanningen die nodig zijn om het veer in de vaart te houden’. ,,Op zaterdag 4 april openen we het vaarseizoen van 2020 op feestelijke wijze. Het veer zal om 10.00 uur aanleggen aan de Lopikse kant, aan de steiger op Salmsteke. Vandaar maken wij de eerste oversteek van het seizoen naar Ameide.’’ Daar zal Commissaris van de Koning Hans Oosters in het voormalige Stadhuis van Ameide een korte toespraak houden.

Het voetveer vaart vanaf de feestelijke opening in april tot begin oktober. In april vaart het veer alleen in de weekenden, maar daarna wordt de oversteek dagelijks gemaakt. De laatste vaart is op 8 oktober, tijdens de Paardenmarkt in Ameide. 

Rivierenland