Volledig scherm
Bij een ongeval op de Groeneweg tussen Hoornaar en Hoogblokland is vrijdagavond een fietser om het leven gekomen. © Max Liet/ZHZ Actueel

Fietser (70) overleden na aanrijding in Hoornaar

Bij een ongeval op de Groeneweg in Hoornaar, is vrijdagavond een 70-jarige fietser om het leven gekomen. Dat gebeurde na een botsing met een auto, zo bevestigt de politie.

Het ongeluk gebeurde even na 21.00 uur. Onder meer een traumahelikopter werd opgeroepen. Een omstander probeerde het slachtoffer nog te reanimeren, maar die hulp mocht niet baten.

De bestuurder van de betrokken auto, een 19-jarige inwoner van de gemeente Molenlanden, is na het ongeval meegenomen voor verhoor. Het onderzoek naar de toedracht loopt nog, zo laat de politie weten. 

De plek waar het ongeval gebeurde ligt net buiten Hoornaar, vlakbij de sportvelden van voetbalclub SteDoCo. De maximum snelheid bedraagt er 60 kilometer per uur. Op het moment van de aanrijding was bij SteDoCo een tentenkamp voor jeugdleden aan de gang. Volgens een bestuurslid hebben de deelnemers van het ongeval weinig meegekregen. ,,Enkel de ambulances die voorbij kwamen.” 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Hoornaar en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland