Archieffoto ter illustratie.
Volledig scherm
Archieffoto ter illustratie. © ANP

Flinke stijging in Vijfheerenlanden: 36 inwoners besmet met coronavirus

In Vijfheerenlanden is het aantal inwoners dat met het coronavirus is gesmet flink gestegen ten opzicht van zaterdag. Waren er die dag 27 mensen positief is getest, zondag zijn dit er inmiddels 36.  

Uit de laatste cijfers van het RIVM blijkt dat in de regio 154 mensen zijn besmet met Covid-19, 13 meer dan zaterdag.

Zwaarst getroffen 

Altena blijft in verhouding nog steeds de zwaarst getroffen gemeente. Inmiddels zijn er 41 inwoners in die gemeente positief getest, maar kwam er zondag niemand bij. 

In Gorinchem en Molenlanden zijn de aantallen ook opnieuw gestegen. Gorinchem telt nu 17 gevallen en  Molenlanden om 19. In die gemeente kwamen er respectievelijk drie personen en één persoon bij ten opzichte van zaterdag.

In de gemeente West Betuwe blijft de teller op 34 staan. Die gemeente kreeg zaterdag met een forse toename van tien besmettingen met Covid-19 te maken. In Hardinxveld-Giessendam blijft het aantal besmettingen - voor de derde dag op rij - op 7 staan.

Cijfers

De cijfers geven geen compleet beeld. Mensen met milde klachten die op het coronavirus kunnen wijzen, worden namelijk niet meer getest maar moeten meteen in thuisisolatie. De verwachting is daarom dat het daadwerkelijke aantal mensen dat is besmet met Covid-19 een stuk hoger ligt, dan de cijfers aangeven.

Rivierenland

Poll

Het veiligheidsgevoel op het parkeerterrein Buiten de Waterpoort kan worden vergroot door camera's te plaatsen

Het veiligheidsgevoel op het parkeerterrein Buiten de Waterpoort kan worden vergroot door camera's te plaatsen

  • Ja, mee eens (68%)
  • Nee, camera's zijn niet de oplossing (32%)
499 stemmen