Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Fortes Lyceum wekt nu eigen energie op

Het Fortes Lyceum aan de Wijkschildlaan in Gorinchem heeft de afgelopen week 610 zonnepanelen op het dak gekregen. Die leveren in totaal 160.000 kilowattuur per jaar. De opbrengst is voldoende voor de energieconsumptie van het gehele schoolgebouw. Ter vergelijking: een gemiddeld gezin verbruikt zo'n 3000 kilowattuur.

De middelbare school heeft hiermee flinke stappen in haar plannen om steeds duurzamer te worden. Het was de leerlingenraad die in april vorig jaar naar de directie van de school stapte en aandrong op milieubesparende maatregelen. Als eerste moester er afvalbakken komen, waarin papier- plastic- en restafval van elkaar konden worden gescheiden. Met hulp van sponsors, school en ouderraad konden de bakken worden aangeschaft.

De prullenbakken waren voor de school de aanzet tot het nemen van meer maatregelen. Directeur Wim Langens kondigde aan een Eco-School te willen worden. Er kwamen meer prullenbakken, traditionele verlichting werd vervangen door led en inmiddels heeft het Fortes het bronzen certificaat van Eco-keurmerk op zak. Het Fortes neemt volgend schooljaar meer energiebesparende maatregelen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!