Volledig scherm
Het terrein achter het Fortes Lyceum. Hier in gebruik voor het Fortes Festival, vorig jaar. © Ricardo Smit

Fortes Lyceum wil geen parkeergarage achter de school

Het Fortes Lyceum in Gorinchem wil absoluut geen parkeergarage bij haar sportterrein achter de school. Schooldirecteur Wim Langens heeft dat per brief laten weten aan de gemeente Gorinchem.

Het stadsbestuur is naarstig op zoek naar extra parkeerruimte voor zowel inwoners als bezoekers van de stad. Naast het uitbreiden van de bestaande parkeergarages, wordt ook serieus gekeken naar nieuwe locaties. Stedenbouwkundigen wezen op de Merwededijk achter de school, waar het Fortes Lyceum nu al sportlessen geeft en waar plannen zijn voor de bouw van een sporthal.  

Naast die hal zou nog ruimte zijn voor een parkeergarage, zo is recent voorzichtig geopperd. De bouw van de garage zou dan wel in overleg gaan met het schoolbestuur. Hoe groot die garage dan zou moeten worden, is onduidelijk.

Slecht voorbeeld

Het ‘Fortes’ peinst er echter niet over: ,,Ik hoop van harte dat u een parkeergarage op of rond onze school niet als een serieuze optie beschouwt”, schrijft de directeur. Hij benadrukt het belang van de velden voor de sportlessen. 

,,Bovendien lijkt een parkeergarage rond een school ons bepaald geen goed voorbeeld voor jongeren, in een tijd waarin verduurzamen een van de belangrijkste thema’s in onze maatschappij is.’’ Ook verliest het huidige sportterrein al oppervlakte door de bouw van de sporthal, voegt hij daar aan toe. Langens wil graag met het college in gesprek om zijn bezwaren toe te lichten.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!